perjantai 9. maaliskuuta 2012

Reunapitsejä

Käskori kokoontuu tiistaina 20.3. Raision kirjastossa. Tuolloin virkkaamme reunapitsejä. Kirjoissa ei paljon neulottuja reunapitsejä ole, mutta Lankakomeron blogista löysin yhden neulotun reunapitsin. Toki englanninkielisiltä sivuilta noita neulottujakin löytyy enemmän.


Muutama vuosikymmen sitten virkattiin reunapitsit aina esim. lakanoihin ja tyynyliinoihin. Myös minä virkkasin itselleni lakanoihin ja tyynyliinoihin reunapitsit...joita ei enää ole jäljellä, valitettavasti. Typeryyksissäni olen heittänyt ne pois :(


Nämä ihanat lakapitsit ovat työkaverin äidin tekemiä...eihän näitä raski edes käyttää. Ajatelkaa, kauanko aikaa näiden tekemiseen on mennyt...


Myös erilaisiin pyyheliinoihin oli tapana virkata reunapitsit. Näissä froteepyyhkeissä on todella leveät reunapitsit. Tuo valkoinen on levein ja se on 20 cm. Itse olen paljon tehnyt vohvelipyyheliinoja, ja niihin olen sitten virkannut reunapitsit. Ennen kirjottiin paljon myös upeita pöytäliinoja, joihin sitten virkattiin kaunis reunus.


Reunapitseissä voi käyttää paljon erilaisia lankoja...helmilankoja, ohuita tai paksuja puuvillalankoja, pellavalankaa jne. Langan paksuudesta riippuu millainen pitsistä tulee. Pitsin käyttötarkoitus kannattaa ottaa huomioon lankaa valittaessa.
Olen paljon käyttänyt erilaisia pitsejä myös ommelluissa vaatteissa tai laukuissa. Esim. hameen tai puseroon reunaan pellavapitsi....kaunista :)

Nähdään 20.3. Käskorin merkeissä :) 
Langat ja virkkuukoukut mukaan!
t: Hansu

Ei kommentteja: