keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Käskorin Kesä 6.5.

Kevään viimeisessä Käskorissa aiheena on Kesä :)

Innoituksena aiheeseen on tällä kertaa kaksi kirjaa: Arnen & Carloksen - Neulo kesä kotiisi ja Jane Brocketin - Lempeää neulontaa.

Mielestäni näissä kummassakin on aivan ihania virkkauksia ja neulomuksia kesään....niin pieniä kuin isojakin.
Arnen ja Caloksen kirja onkin ollut blogissa aiemmin Kirjavinkkinä.

Arnen ja Carloksen kirjassa on rento ja lempeä tekemisen ilo. Samanlainen lempeä ote on myös Jane Brocketin kirjassa. Ei sillä väliä vaikka käsitöihin pieni virhe jäisikin, sillä tarkoitus on nauttia ja rentoutua käsitöiden parissa.

Puisen henkarin päällystäminen kuulosti minusta ensiksi vähän turhalta :). Neulottuani yhden sellaisen huomasin ettei se niin hullu idea ollutkaan....jopa mieheni mielestä idea oli hyvä. Päällystetyn henkarin päällä vaatteet pysyvät todella hyvin. Eikä tarvitse pelätä, että vaatteet putoaisivat lattialle. Ihastuin näihin niin, että neuloin niitä samalla vähän enemmänkin.

Aloitin myös virkkaamaan kesäistä peittoa. Tämän virkkaamiseen menee vähän enemmän aikaa, mutta se kyllä kannattaa....virkattu torkkupeitto on ihana! Eikä tätä tarvitse yhdellä kertaa valmiiksi virkata, vaan välillä voi tehdä jotain muuta pientä.
Se pieni voisi olla vaikka kesäisten kukkien virkkaaminen tai ihan vaan lankakukkien tekemistä. Näillä voi vaikka koristaa noita päällystettyjä henkareita.
Muista ottaa omat langat ja virkkuukoukku/puikot mukaan!

Nähdään kirjaston lehtiosastolla klo 16-19! t: Hansu


Ei kommentteja: