torstai 10. huhtikuuta 2014

Ihanat essut!

Nathalie Mornu esittelee kirjassa 25 erilaista ja aivan ihanaa essumallia.
Minulle on jäänyt lapsuudesta mieleen nuhruinen esiliinaa, jota mummoni käytti arkisin töitä tehdessään. Hän käytti esiliinaa lähes aina. Ainoastaan kylään lähtiessään hän jätti esiliinan kotiin. Nathalie Mornun kirjassa essut ovat ihan jotain muuta kuin nuhruisia esiliinoja.

Essut ovat ennen kuuluneet niin arkeen kuin juhlaankin. Esimerkiksi seppä tai kalastaja on omassa työssään  käyttänyt nahasta tai öljykankaasta tehtyä essua. Kauniita kirjailtuja essuja naiset käyttivät ja käyttävät nykyäänkin kansallispukujen kanssa. Miksei essuja voisi käyttää vaikka lasten kanssa askerrellessa. Vaatteet eivät tällöin likastu ja jokaiselle voi ommella myös omanlaisensa essun. Lapset voivat itse osallistua oman essun suunnitteluun ja toteutukseen.

Nathalie Mornun kirjassa esittelemät essut on ommeltu aivan upean värisistä kankaista ja essuilla on myös hauskoja nimiä. Ompelisitko Hurlumhein vai Sitruunamarengin tai vaikka Mangotangon? Haluaisitko vyötäröesiliinan, mekkoesiliinan, rintalappullisen esiliinan vai työtakkimallisen? Kirjan essuista jokaiselle löytyy mieleinen malli. Puutarhaihmiselle voisi tehdä essun, jossa on muutamia taskuja. Taskuissa voisi pitää vaikka hanskoja ja siemenpusseja.

Essua voi myös koristella monella eri tapaa. Erimuotoisia taskuja voi ommella koristeeksi. Myös erilaisilla koristenauhoilla, napeilla ja pitseillä essusta saa todella kauniin.

Aloittelevalle ompelijalle essu on oiva tapa ompelun aloittamiseen. Essu on helppo ommella ja suunnitteluun voi käyttää mielikuvitusta. Jos et halua tehdä essua ihan alusta asti, niin kirjasta löytyy vinkkejä myös vanhan essun tuunaamiseen.

Mukavia ompeluhetkiä teille!

Ei kommentteja: