torstai 25. huhtikuuta 2013

Neulo kesä kotiisi!Norjalaisilta Arnelta ja Carlokselta on ilmestynyt jälleen ihana kirja. Tällä kertaa vinkkejä annetaan kesäiseen kotiin.


Kirja ei ole pelkästään käsityökirja vaan siinä kerrotaan myös Arnen ja Carloksen upeasta puutarhasta. Puutarhan he ovat rakentaneet ja suunnitelleet itse. Puutarha kukkineen ja eläimineen toimii myös innoittajana heidän käsitöilleen.


Puutarhaa tehdessä Arnella ja Carloksella  ei ole ollut mitään tarkkaa suunnitelmaa. He istuttivat aina niitä kasveja, kun kulloinkin hyvältä tuntui. Samalla tavalla ilman suunnitelmaa valmistuu  esimerkiksi virkattu tilkkutäkki. Erilaiset värit ovat kuitenkin tärkeitä, niin puutarhassa kuin käsitöissäkin. Sen myös huomaa Arnen ja Carloksen käsitöissä….mielikuvitukselle on tilaa ja ihanalle väriloistolle.


Kirjan lopussa on vanhasta romusta tehty pari ihanaa tuulikelloa….niissä on käytetty hehkulampun kantaa, vanhoja avaimia, erilaisia ketjuja, lusikoita jne. Rojua, mitä meille jokaiselle kertyy nurkkiin. Tuulikellon rentouttava ja  vieno ääni kuuluu kesäiseen puutarhaan.


Kirjaa selaillessa mielikuvitus lähtee lentoon ja päässä syntyy vaikka mitä ihanan värikästä kesään…haenpa hieman jämälankaa ja virkkuukoukun :)


 

Mukavia käsityöhetkiä teille! t: Hansu
Ei kommentteja: