tiistai 12. maaliskuuta 2013

19.3. Pääsiäiskanoja, narsisseja, noitia ja paljon muuta :)

Käskori kokoontuu taas 19.3. Kirjastotalossa klo 16-19.

Tuolloin aiheenamme on Pääsiäinen :)

Virkkaamme erilaisia pääsiäistipuja, kanoja, noitia, pupuja....myös narsisseja voi virkata tai huovuttaa. Jos haluat neulahuovuttaa jotain, niin otathan mukaasi omat villat, neulat ja huovutusalustan. Alustaksi käy vaikka vaahtomuovin palanen...esimerkiksi vanhasta patjasta.


Alla olevat kanat olen kummatkin virkannut Novitan ohjeilla. Jos haluat tehdä tuota edessä olevaa kanaa, niin ota mukaasi myös hieman vanua. Kana täytetään vanulla samalla, kun sitä virkataan. Minä olen lankana noissa käyttänyt ihan villalankaa, mutta puuvillalankakin käy. Virkkuukoukku tuossa oli 3,5. Itse ihastuin tuohon suurisilmäiseen kanaan :)


Alla vasemalla oleva tipun ohje on vanhasta 90-luvun Sinä osaat -lehdestä. Oikean puoleiset kanat taas olen virkannut omalla ohjeellani. Lankana olen käyttänyt puuvillalankaa, mutta villalanka käy ihan yhtä hyvin....virkkuukoukku noissakin noin 3 - 3,5.
Tulppaaneita voi myös askarrella :) Nämä kangastulppaanit on tehty Suuren Käsityölehden vanhalla ohjeella.
Alla olevat tulppaanit olen huovuttanut Sinä osaat -lehden ohjeella (90-luvulta sekin lehti). Narsissit olen virkannut taas omalla ohjeellani. Näitä narsisseja voi tehdä paksummasta langasta, jolloin niistä saa mukavan isoja. Jos taas haluaa pieniä narsisseja, niin voi käyttää vaikka ohutta virkkauslankaa. 
Pääsiäismunia voi myös neulahuovuttaa eli tuolla villan alla on styroksmuna. Pääsiäismunien huovuttamiseen et tarvitse muuta kuin styroksmunan, huovutusneulan ja villaa.
Nämä narsissit on myös neulahuovutettu. Malli on taas ihan omasta päästä :) Näiden huovuttamiseen et tarvitse muuta kuin huovutusalustan, huovutusneulan ja villaa.
Noitia ja pupuja voi myös virkata...alla kuva virkkaamistani, mutta vielä hieman keskeneräisistä töistä :)

Muista ottaa omat tykötarpeesi mukaan :)

Nähdään Käskorissa tiistaina 19.3. klo 16-19!
t: Hansu

Ei kommentteja: