tiistai 15. tammikuuta 2013

Ruusuja, ruusuja, ruusuja...

Käsityörikasta uutta vuotta kaikille :)

Käskori kokoontuu Raision kirjastotalossa 22.1. ja tuolloin teemme Ystävänpäiväksi ruusuja. Ruusun voi ommella käsin kankaasta, neuloa tai virkata langasta.
Käspaikan sivuilla on helpon ommellun ruusun ohje. Käspaikka on muuttanut nimeään eli on nyt Punomo. Nuo ylläolevat ruusut olen tehnyt juuri tuolla ohjeella.Tuo on sen verran pieni, että ruusuja voi käyttää vaikka tilkkukorttia tehdessä :)...tulee kiva ruusuinen tilkkukortti.


Marlen blogissa on myös ommellun ruusun ohje.
Ninuskan blogissa on kaunis ohje virkatuille ruusulle :)  Yllä olevat ruusut olen tehnyt juuri tuolla ohjeella. Olen askarrellut noille ruusuille varret  vielä rautalangasta ja lehdet huovasta.Tämän ruusun ohjeen olen saanut jostain vuosia sitten. Tämä on hieman työläämpi, mutta ehdottomasti kannattaa tehdä :)...tulee todella kaunis ruusu.
Jos taas ruusun tekeminen ei tällä hetkellä kiinnosta, niin aina voit ottaa vaan oman keskeneräisen käsityösi mukaasi :) Mukavassa seurassa ja kahvi- tai teekupposen ääressä käsitöiden tekeminen sujuu lupsakasti.


Muista ottaa omat lankasi ja koukkusi/puikkosi mukaan. Nuo tekemäni ruusut olen virkannut 3,5 koukulla ja ihan tavallisella villasekoitelangalla.


Voit myös ottaa mukaan pienen palan kangasta ja silmäneulan/lankaa....tuo pieni ruusu on helppo ommella vaikka käsin :) Kangasta yhteen ruusun tarvitaan lev. 5 cm ja pit. 40 cm.Tervetuloa Käskoriin tiistaina 22.1. klo 16-19!
t: Hansu

Ei kommentteja: