tiistai 20. marraskuuta 2012

Jouluinen roseekukka 27.11.

Käskori kokoontuu joulun merkeissä tiistaina 27.11. Raision kirjastotalossa.

Tuolloin teemme roseekukkia jouluksi :)Novitan sivuilla on roseekukasta hyvä ohje....sieltä löytyy myös kuvallinen ohje. Novitan ohjeessa on käytetty mohair-lankaa, mutta mikä tahansa lanka käy kukan tekoon....tai, jos sinulle on paperinarua, sekin käy.

Roseekukan keskusta virkataan (joten ota virkkuukoukku myös mukaan) ja sen voi virkata vaikka erivärisellä langalla. Yllä olevassa kuvassa olen virkannut tuon keskustan samalla langalla. Alhaalla olevassa kuvassa taas olen virkannut keskustan kulta- tai hopealangalla....tulee ihan erinäköinen kukka :)


Yllä on kuva laitteesta, jolla roseekukkia voi tehdä. Myynnissä on myös muovisia laitteita.

Roseekukista voi tehdä vaikka joulukuusenkoristeita. Ne käyvät myös koristeeksi joulupakettiin tai niitä voi laittaa ikkunaan roikkumaan. Roseekukkaa voi myös käyttää joulukortin tekoon eli kiinnittää kukan kartonkiin ja joulukortti on valmis :) Miksei roseekukista voisi tehdä vaikka ovikoristeen...Tervetuloa Piparintuoksuiseen Käskorin Jouluun 27.11.

ps. Roseekukka-laitteita kirjastosta löytyy kymmenkunta, joita saa lainata illan aikana. Ota kuitenkin omasi mukaan, jos sinulta sellainen löytyy :)...ota mukaan myös omat langat ja virkkuukoukku!

Ei kommentteja: