tiistai 25. syyskuuta 2012

Iloiset isoäidinneliöt ja Käskori 2.10.

Suosituin virkkausmalli on varmaan isoäidinneliöt. Malli on kaiken lisäksi myös helppo oppia. Vaikka et olisi koskaan ennen virkannut, niin tämän virkkausmallin opit hetkessä :) 

Isoäidinneliöiden pienen historiikin löydät täältä. Myös video löytyy kyseisestä aiheesta....täällä Pirkko Sipilä muistelee isoäidinneliöiden tekoa. Samalla sivulla Leena Oksanen kertoo anoppinsa tekemistä palavirkkauksista ja tätinsä tekemistä isoäidinneliöistä.


YouTubessa on myös hyvä suomenkielinen ohje isoäidinneliöistä.Tänä syksyä ilmestyi aiheesta myös kirja: Sarah London Iloiset isoäidinneliöt : virkkausklassikon uusia sovelluksia kotiin


Kirjassa kerrotaan ensiksi miten päästä alkuun virkkauksessa. Millainen lanka ja koukku valitaan....ja mikä on esim. pylväs, kiinteä silmukka.

Seuraavaksi kirjassa näytetään ihan kädestä pitäen miten isoäidinneliö virkataan....kuva kuvalta. 


Kirja keskittyy lähinnä kotiin eli mitä kaikkea voimme tehdä isoäidinneliöistä kotiin. Sängynpeitto makuuhuoneeseen, kauppakassi, pannunmyssy, pöytäliinan reuna, patalappuja, pöytätabletti jne.

Itseäni ehkä eniten kirjassa kiinnosti jakkaranpäällinen tai pöytäliinaan reuna....näitä voisin harkita :)
Tässä kirjassa ei ole isoäidinneliöistä tehtyjä vaatteita tai koruja. Isoäidinneliöistä tosiaan voi tehdä myös puseroita, takkeja, hameita, liivejä, kämmekkäitä, myssyjä, tossuja, koruja....ja vaikka mitä :) Tässäkin tapauksessa vain mielikuvitus asettaa rajat :) 
Isoäidinneliöitä on kiva tehdä kaikista langanjämistä mitä meille jokaiselle käsityöihmiselle aina jää. Langanjämistä virkaten saamme myös aivan ihanan värikkäitä töitä.
Tervetuloa kaikki Käskoriin 2.10. klo 16-19
(omat langat ja koukut mukaan)

Tuolloin aiheenamme on: Virkkaa ympyröitä, neliöitä, kolmioita ja muita kuvioita
t: Hansu :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ajankohtaista on heijastavasta langasta virkattu isoäidinneliö roikkumaan takkiin tai rintakoruksi kauluksen viereen.