torstai 14. heinäkuuta 2011

Itsetekemisen ihanuus

Laura Honkasalo: Kotikutoista - itsetekemisen ihanuudesta - Kirjapaja 2011

Kun varasin tämän kirjan, luulin sen olevan ihan toisenlainen....mutta yllätyin kirjan saadessani, että kyseessä olikin romaani...eikä ollenkaan tylsä sellainen :)

Kaikkien ei tarvitse olla seppiä syntyessään vaan tekemällä oppii. Se on vieläpä hauskaa ja rentouttavaa. Käsillä tekeminen on sopiva vastapaino kiireiselle arjelle. Laura Honkasalo muistuttaa meitä menneestä ja rauhallisemmasta ajasta. Tuolloin tavarat käytettiin loppuun ja senkin jälkeen niistä tuli vielä osa jotain uutta...ei ollut varaa heittää mitään roskiin.

Itse tekeminen on myös ekologinen valinta. Voi olla itse tekemässä ympäristöystävällisempää tulevaisuutta hyödyntämällä käytöstä poistuneita vaatteita ja esineitä. Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena ja sitä paitsi :) kirpputorien kiertäminen on hauskaa. Lisäksi kirpputoreilta voi löytää vaikka mitä itselleen hyödyllistä. Kaikkea ei tarvitse käyttää sellaisenaan vaan tuunaamalla niistä saa taas uusia.

Honkasalo muistelee tekemisen kautta myös omaa isoäitiään ja äitiään. Kulttuurihistoriallinen osuus on mielenkiintoinen....kaikki ne ihanat pitsit, entisaikojen kirjaillut esiliinat ja sota-ajan puhdetyöt.

Entäs sitten napit!

Aika moni meistä on lapsena leikkinyt napeilla....mitä kaikkea niistä tuleekaan mieleen ja mihin kaikkeen voimmekaan niitä käyttää. Laura Honkasalo on hurahtanut nappeihin, kuten niin moni muukin :)

Laura Honkasalon sanoin: Tärkeintä on, ettei ajattele..."minä en osaa".

Vaski-kirjastojen tiedonhakuun pääset tästä linkistä ja voit katsoa, että onko kirja paikalla kirjastossa.

Ihanan rentouttavaa kesälukemista....suosittelen :)

Käskori jää muutamaksi viikoksi kesälomalle :) 


  
Oikeen rentouttavaa kesää kaikille!

Ei kommentteja: