keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Betoniaskartelua

Toukokuun lopulla olimme muutaman työkaverin kanssa askartelemassa betonista. Minulla oli sellainen käsitys, että betoniaskartelu on kivaa ja helppoa. Kivaa se toki oli, mutta ei välttämättä ihan helppoa aloittelijalle.
Raparperinlehdistä tai muista kasvien lehdistä askarrellut kulhot/lintualtaat oli helppo tehdä. Itse askartelin ensimmäistä kertaa betonista ja en oikein osannut ottaa huomioon, että millaisiin muotteihin betonia kannattaisi laittaa. Mitä enemmän pieniä yksityiskohtia muotissa on, sen vaikeampi sitä on irroottaa betonin kuivattua.
Lintualtaassa näkyy vielä tuo raparperilehden ruoti hyvin.

Ruokaöljyä voi käyttää muottien voiteluun, jolloin niiden irroitus olisi helpompaa...ja jotkut käyttävät myös vaseliinia tai suihkutettavaa silikoonia. Meillä ei ollut ruokaöljyä käytössä, joten ihan kaikki työt eivät onnistuneet. Jos ruokaöljyä käyttää, niin se voi taas jättää betoniin keltaisen pinnan.

Oma kärsimättömyys oli osa syy siihen, että kaikki työt eivät onnistuneet :) eli, kun muottia irrottaa, ei saa hosua. Itse ainakin pilasin yhden juuri hosumalla. Mutta osan voi myös korjata liimalla....kuten yllä on tehty.

Kiva kukkaruukku tuossa yllä ja siihen on käytetty vanhoja posliinin paloja koristeeksi.

Yläkuvassa on muovihanskaan laitettua betonia ja saatu kiva käsi-koriste.
Betoniaskartelusta on tehty useampikin hyvä kirja.
Niitä on mukava selailla ja katsoa, että mitä kaikkea voisi tehdä :)....
Toinen asia taas on, että oliko tuo niin mukavaa, että ostan itse betonia ja alan askartelemaan...jää nähtäväksi. Tästä linkistä pääset Vaski-kirjastojen tiedonhakuun ja sieltä voit katsoa kirjoja betoniaskarteluun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Raparperiastia on todella hieno!

Eeva kirjoitti...

Hanska ja saapas olivat veikeitä!